Storleksguide: bilder i sociala medier 2017

Storleksguide: bilder i sociala medier 2017

Sociala medier är i ständig förändring, vilket för många kan kännas en aning överväldigande. Det är mycket att hålla koll på - det är allt ifrån nya funktioner till vilka bildstorlekar som är aktuella. Extra krävande blir det när varje kanal dessutom har sina egna bildstorlekar att förhålla sig till. Men att anpassa sina bilder efter varje kanal är faktiskt värt tiden eftersom upplevelsen av innehållet blir bättre och för att kanalernas algoritmer gillar det. Att optimera sina bilder ökar helt enkelt chanserna till större organisk spridning.

Därför har vi gjort en enkel guide över vilka bildstorlekar du ska använda i respektive kanal. Skriv ut den, häng upp den på väggen eller ha den som bakgrundsbild på datorn. Följer du dessa enkla steg så slipper du sitta och pilla med bilder och format som inte passar in och får därför mer tid över till att skapa grymt innehåll!  

formatguide, nu med länkar!.jpg

Ett tips är att tänka på att exempelvis Facebook och LinkedIn har avlånga format - så se till att ta både stående och liggande bilder när du fotograferar innehåll till dina kanaler.

Lycka till!