“Valet kändes enkelt” — Cherie om Social Media Academy

Cherie beskrivs av sina vänner som en riktig sportnörd. Hon ställer mer än gärna klockan på nätterna för att kunna se NHL och har inga som helst problem att köra 71 mil för att heja fram Rögle för att sedan köra samma väg hem igen. Men vid sidan av sitt sportintresse så finns också ett stort intresse för kommunikation och sociala medier. Under hösten har hon gått Social Media Academy som ett komplement till sin utbildning inom Digital Marknadskommunikation. Vi fick en pratstund med Cherie för att höra vad utbildningen gett henne.

Hej Cherie, du har gått Social Media Academy under hösten. Varför valde du att komplettera din befintliga utbildning med Social Media Academy?
Den utbildning jag går inom digital marknadskommunikation är ganska bred och jag ville fördjupa mig inom just sociala medier. Jag har följt Alexandra och Mama Saids kanaler under något år så det var så jag hittade Social Media Academy. Valet kändes enkelt eftersom jag, både genom Alexandras och Mama Saids sociala kanaler, fått en inblick i den kompetens som finns eftersom de ofta delar med sig av sin kunskap — och det känns genuint.

Vad tyckte du om utbildningens upplägg?
Jag tyckte om att det fanns en tydlig struktur i utbildningen och det har varit skönt att kunna göra den steg för steg. Strukturen på sidan gjorde att man inte ville hoppa fram eller så i utbildningen. Framförallt så gillar jag att man kunnat lyssna på varje avsnitt flera gånger och vid olika tillfällen för att verkligen ta till sig informationen.

... jag har fått nya insikter då det har diskuterats saker som jag själv kanske inte har tänkt på alla gånger.

Vad tyckte du om Alexandra som utbildningsledare?
Det märks att hon har stor kunskap och passion för vad hon gör. Det är intressant att lyssna på henne och hon gör ett bra jobb!

Chereie Mårtensson.png

Vad tyckte du om Social Media Academys slutna Facebookgrupp? 
Gruppen har varit väldigt bra tycker jag. Jag har inte själv varit så aktiv med att kommentera och skriva där men jag har hållit mig uppdaterad och läst vad de andra deltagarna har skrivit. Det har varit nyttigt och jag har fått nya insikter då det har diskuterats saker som jag själv kanske inte har tänkt på alla gånger.

Kan du nämna tre saker som du tar med dig från utbildningen?
Jag tyckte modul tre var värdefull eftersom man där verkligen gick igenom, steg för steg, hur man skapar en bra sociala medier-strategi. Det som har passat mig bra har varit att varje lektion inte har varit så lång och därför har gett mig möjlighet att arbeta med små delar. Detta har gjort att utbildningen är lättarbetad. Jag fick väldigt stor nytta av mina kunskaper under en av mina LIA-perioder. Då tog jag fram en kommunikationsplan för företaget jag var på, och där kunde jag verkligen applicera den kunskap som jag fått genom Social Media Academy.

Utbildningen ger en större förståelse och ett annat tänk kring allt från att planera och skapa innehåll till att mäta och analysera hur resultatet blir.

Skulle du rekommendera Social Media Academy till andra?
Ja, jag skulle varmt rekommendera utbildningen, framförallt till de som har fått uppgiften att sköta ett företags sociala medier. Utbildningen ger en större förståelse och ett annat tänk kring allt från att planera och skapa innehåll till att mäta och analysera hur resultatet blir.  

Vad har du för förhoppningar för din framtida yrkeskarriär?
I maj tar jag examen från min utbildning Digital Marknadskommunikatör och jag hoppas att det ska leda mig till ett arbete inom kommunikation och sport och idrott framöver. Det behövs ett bättre klimat, framförallt på sociala medier, för våra barn och ungdomar eftersom det är där de spenderar mycket av sin tid. Att få möjlighet att skapa värdefullt innehåll som inspirerar dem hade varit ett arbete som jag verkligen hade tyckt var både viktigt och roligt.

Tusen tack Cherie och lycka till med din examen och i din kommunikations-karriär.

 
logotype-100x100-lag kvalitet.jpg

Social Media Academy är en webbutbildning med personlig handledning för dig som vill jobba som Social media manager eller som vill bli proffs på företagets sociala medier. Här kan du läsa mer om utbildningen!