CONTENT MARKETING

Content Marketing, eller innehållsmarknadsföring om man direktöversätter det till svenska, handlar om att skapa innehåll som attraherar och riktar sig till en viss målgrupp. Man kan skapa innehållet i podcasts och bloggar, på Facebook eller YouTube eller på sin hemsida för att ge några exempel - och syftet är att skapa intresse, ett värdefullt innehåll,  för den som ska konsumera det, och därmed ge en positiv bild av företaget.

Men vad är då Content Marketing och varför pratar man inte bara om ren och skär reklam? Skillnaden är att innehållet inte är säljande på samma sätt som ett reklamutskick som uppmanar till direkt köp. Content Marketing handlar snarare om att inspirera och bjuda in läsaren till att vilja veta mer, få syn på något meningsfullt och användbart och på längre sikt – bli intresserad av tjänsterna eller produkterna företaget faktiskt erbjuder.

En stor del av Content Marketing är att finnas och vara aktiv på sociala medier. Det är ofta där man som företag bygger sitt community, skapar bra och trogna följare - som förhoppningsvis längre fram kan bli kunder - och når ut med sitt innehåll. Av de svenska internetanvändarna är det 70% som använder Facebook, varav mer än hälften gör det dagligen. 40 % använder Instagram och 22 % använder LinkedIn och Twitter.

Vill man som företag nå ut med sitt innehåll till en målgrupp på ett trovärdigt och ”icke-säljande” sätt, är Content Marketing ett bra sätt för att etablera både trovärdiga relationer och ett kontinuerligt användande av olika kanaler för att på lång sikt vara den som potentiella kunder faktiskt väljer.

Hur jobbar vi med content marketing?

Vi vågar kalla oss specialister på det här med att skriva så att det faktiskt intresserar och engagerar mottagaren. Vi skapar alltid innehåll - det kan vara om precis vad som helst - ur perspektivet: "What's in it for the reader?" Vi skriver debattartiklar, blogginlägg, artiklar och nyhetsbrev samt att vi är duktiga på att skriva och kommunicera i samtliga sociala medier.