Podcasts

Vi på Mama Said Media har arbetat med podcasts i över fem år. Vi kan bistå med allt från utrustning, produktion och klippning, till redaktionellt arbete och spridning av podcasten i sociala kanaler. På vårt kontor i Malmö har vi även ett fullt utrustat poddrum som vi hyr ut. Genom åren har vi arbetat med podcasts så som Karriärpodden, Relationspodden med Katrin & Bingo, På InsidanAlphov & Lopez, Inspirerande ledarskap, Blankens och Swanberg, Entreprenörspodden och Vad Fan Håller jag på med?!. Släng iväg ett mail till hej@mamasaid.se om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig med din podcast!

Vad är en podcast?

Podcasten är ett relativt nytt fenomen och en ständigt växande mediekanal där ljudfiler sprids och publiceras. Ofta spelas podcasten in av en duo som antingen riktar sitt innehåll till en viss målgrupp med specifika samtalsämnen, eller så kan det mer likna ett generellt och avslappnat samtal mellan två vänner.

Som lyssnare av podcasts kan man efter eget intresse och humör välja vad man vill lyssna på och detta görs bland annat via en mängd olika appar - iPhones har till exempel en egen app för podcasts som går via iTunes Store: “Podcaster”.  Andra vanliga appar och program att lyssna på podcasts via är Acast och Radioplay. Genom dessa kan man prenumerera och löpande få tillgång till de podcasts man finner intressanta.

I dagsläget lyssnar 1,9 miljoner svenskar på podcasts någon gång, varav 1 102 000 lyssnar i sin mobil. Några av de största poddarna vi har i Sverige idag är P3 Dokumentär, Alex & Sigge, Fredagspodden, Värvet, Den fantastiska resan och The Filip & Fredrik podcast.

Varför ska man som företag göra en podcast?

Om man har någonting intressant att bjuda på, det vill säga ett värdefullt innehåll som engagerar lyssnaren på ett eller annat sätt, någonting som ger lyssnaren mer än vad det i första steget ger er - så är det en bra idé att göra en podcast.

De podcasts som fungerar bäst är de som antingen är skapade av kända personer, eller de som är tydligt nischade och som har talande rubriker.