Säg hej till vår nya kollega: Amanda Gossell

Säg hej till vår nya kollega: Amanda Gossell

Hej Amanda! Du är ny hos oss på PR with an Edge. Berätta, vem är du?

Jag heter Amanda Gossell, är 23 år och pluggar till gymnasielärare i svenska och svenska som andraspråk.

Varför vill du börja jobba med oss?

För att ni är så grymma på Snapchat… Haha… Nä, men för att jag älskar att skriva och tycker att jag är bra på det, för att jag gillar ert häng och tycker att ni verkar vara drivna och brinner för bra saker. Dessutom verkar ni vara vettiga och ha himla bra koll på läget.

Okej, så du kommer skriva mycket hos oss… men vad gör du sen när du går hem? På fritiden?

Jag tränar, antingen så springer jag eller så tränar jag yoga. Något av det härligaste jag vet är  dock att ligga i sängen, bunkra upp med ungefär tio skorpor med brie och bara kolla på serier. Just nu kollar jag på serien Transparent.

Vem är du på festen?

Jag pratar mycket, tycker om att dansa och dricker öl väldigt snabbt (men inte så många). Så snabbt att många blir chockade. Min kompis blir lika chockad varje gång.

Saker man inte vet om dig?

Jag är lång – 1,81 cm, är halvitalienska och har gått på svenska balettskolan. Jag slutade dock eftersom jag blev sjuk i anorexia, och det är något som jag gärna pratar om idag för att inspirera och hjälpa andra som har ätstörningar.

Vad gör dig arg?

Kroppshets! Hur kroppshetsen ständigt byter skepnad och därmed blir accepterad, och genomsyrar många unga tjejers vardag på ett ångestfyllt sätt. Det är faktiskt en stor bidragande faktor till att jag vill bli lärare.

Vad inspireras du av?

Mina föräldrar och min bror! Jag har bland annat använt min pappa som källa till princip allt fram tills jag var 18 och insåg vikten av att vara källkritisk… Min bror inspirerar mig för att han har en härlig inställning till livet. Jag blir även inspirerad av personer som kan berätta historier, inspirera och på ett respektfullt sätt skapa en härlig stämning. Nu tänker jag faktiskt på en specifik person, och det är min handledare på den gymnasieskola där jag gör min praktik. Den får han cred för.

Vad gör dig glad?

Mat! Jag älskar att äta och är alltid hungrig. Och internskämt med vänner som gör att man skrattar tills man får träningsvärk i magen.

 

Ok, tack Amanda och varmt välkommen till oss!