Säg hej till vår nya kollega: Emma Einarsson

Säg hej till vår nya kollega: Emma Einarsson

Hej Emma! Du är ny hos oss på Mama Said Media. Berätta, vem är du?
Hej! Jag heter Emma, är 23 år och nyast i Mama Said-gänget. När jag var sju år bestämde jag mig för att bli journalist och 16 år senare är jag fortfarande lika hooked på att skriva. Jag har en kandidat i retorik och snart även en kandidat i medieteknik.

Vad ska du som medarbetare på Mama Said Media jobba med?
Det bästa med Mama Said är att jag får göra lite av varje. I första hand är jag skribent men jag klipper även podcasts och fixar i Photoshop. Om jag får skrivkramp och behöver en paus tar jag gärna fram inspirerande bilder och skapar moodboards till våra kunder.

När har du roligt på ditt jobb?
När jobbet inte känns som ett jobb, vilket det oftast inte gör när jag är på Mama Said. Jag gillar verkligen växlingen vi har på kontoret. Ena stunden är det knäpptyst och det enda man hör är knapprande fingrar på tangentborden. Alla är fokuserade på sitt. Sen helt plötsligt kan det vända och alla är engagerade i att ta grymma bilder till vår Instagram eller göra live-sändningar.  

Vilka är dina styrkor?
Jag är en riktig perfektionist och jag ger mig inte förrän jag är helt nöjd. Sen har jag även ett öga för detaljer och därför vänder och vrider jag på ord tills jag känner att jag har träffat helt rätt.

Hur hamnade du här?
Jag såg på Facebook att Mama Said sökte efter en praktikant. Samma kväll, några timmar senare, var min ansökan inskickad och nu är jag en lycklig Mama-praktikant.

Vad gör du sen när du går hem? På fritiden?
Jag är en riktig inredningsnörd så det är inte ovanligt att jag fastnar i timmar på inredningskonton på Instagram. Men för att inte helt ruinera mig av alla inredningsbutiker som jag våldgästar, antar jag ofta utmaningen att skapa inredningen själv. Just nu är jag i full färd med att göra en kopia av Eos-lampan.

Armhävningar, chins och dips är tre andra saker jag håller kärt. När jag inte själv tränar håller jag i gruppträningspass i box, spinning och UX cross.

Vad inspireras du av?
Det kanske låter lite märkligt, men jag älskar att kolla på TV-reklam! En reklamfilm där alla bitar faller på plats och man får en riktig aha-upplevelse i slutet, blir jag alltid inspirerad av. Favoriten är självklart ICA-reklamerna - det är inte många gånger de inte lyckas med sina filmer.

Tack Emma och välkommen till Mama Said!

Emma Einarsson