Teknikprylar att använda när man arbetar med sociala medier

Våra bästa teknikprylar för sociala medier

Vi, som bland annat jobbar med Sociala medier, Content Marketing och podcasts, har dagligen behov av bra teknikprylar som möjliggör och underlättar för oss i vår skapandeprocess. Vi får ofta frågor om var vi hittar dessa produkter och här listar vi några av våra favoriter som passar mångas plånböcker:

1. Videomikrofon för smartphones: Røde VideoMicMe
En kompakt och högkvalitativ videomikrofon som förbättrar ljud och röstupptagning vid filmning. Faktum är att ljudet är en av de viktigaste faktorerna till om vi uppfattar en video som högkvalitativ eller lågkvalitativ. Mikrofonen kan anslutas direkt till en iPhone (den funkar än så länge inte med iPhone 7, såvida man inte har en adaptor till), iPad eller annan smartphone via mikrofon- och hörlursjacket och den kan fästas för både den primära kameran och frontkameran (selfie-mode). Med en riktad ljudupptagning får man med det ljud man vill ha samtidigt som ljud och brus runt omkring reduceras. Mikrofonen har dessutom ett inbyggt hörlursuttag på baksidan, där man kan plugga in sina hörlurar i mikrofonen och kontrollera ljudinspelningen direkt vid filmning.

2. Vindskydd för videomikrofon: Røde Vindskydd WS9
Detta vindskydd med skum-innercell - beklätt i syntetiskt päls - minimerar vindbrus, blåst och omgivningsbuller och lämpar sig bra för inspelning utomhus. (Ingår vid köp av Røde VideoMicMe)

3. Stativ för filmning med mobiltelefon: Tripod Stand iZound
Ett trebensstativ för mobiltelefoner. Själva hållaren är justerbar mellan 55-85 millimeter och passar för i princip alla telefoner som finns på marknaden idag. Detta stativ, som reducerar skakningar och hjälper till att stabilisera skärpan, använder vi till exempel när vi spelar in våra livesändningar på Instagram, när vi filmar intervjuer på events eller när vi spelar in våra tipsvideos till våra egna sociala kanaler.

4. Podcast-mikrofon: Zoom H1 Handy Recorder
Ofta spelar vi in podcasts i vårt poddrum där vi har fast utrustning, men vi använder också mer än gärna våra portabla, enkla handmikrofoner som erbjuder ett rent och snyggt ljud. Dessa fungerar bra om man till exempel spelar in sin podcast hemma eller ska ta upp ljud från ett event. De inbyggda mikrofonerna fokuserar på det ljud som ska spelas in med hjälp av ett low-cut-filter, vilket gör att oönskade ljud runt omkring ignoreras. Mikrofonerna är en bra investering för den som vill börja spela in en podcast och vi rekommenderar att två används - en till varje person. Zoom H1 Handy Recorder har upp till 10 timmar driftstid per batteri.

5. Podcast-mikrofon: Zoom H2n
Det här är en något dyrare version av ovan mikrofon med bland annat uppgraderad batteritid till upp till 20 timmar driftstid. Det är en handmikrofon med högkvalitativ ljudinspelare med fem mikrofoner för en optimal inspelningskvalitet. Inspelningsinställningarna kan ställas in manuellt beroende på omgivning och ljud, vilket gör att den passar till allt från skräniga konserter, till inspelning av intervju eller podcast. Mikrofonen spelar in i Mp3- eller WAV-format och kopplas enkelt datorn via Mini-USB eller SD-kort.

Det här är alltså några av de teknikprylar som vi tycker fungerar bra när man jobbar med Sociala medier, Content Marketing och podcasts. Har ni tips på andra bra produkter?

Puffskydd, selfiestick, stativ och   Røde VideoMicMe

Puffskydd, selfiestick, stativ och Røde VideoMicMe


  Tyckte du om det här blogginlägget? Då kan du läsa mer om liknande ämnen här: 
Guide: Så spelar du in podcast via skype
Skillnaden mellan bra och dåligt innehåll
Så lyckas du med din podcast