Fördelar med att växla till företagsprofil på Instagram

Varför är det bra att växla till företagsprofil på Instagram?

Jobbar du som influencer eller som Social media manager? Eller vill du kanske bara ta nästa steg med ditt Instagramkonto? Då kan det vara en bra idé att växla till företagsprofil på Instagram.

Här har vi listat ett par av de fördelar som finns med att gå från privat konto till företagsprofil på Instagram.

Utöka dina kontaktuppgifter
Till att börja med så blir det lättare för andra att kontakta, och interagera med dig. Med en företagsprofil kan du nämligen lägga till telefonnummer, mailadress och fysisk adress i din biografi. Du kan även erbjuda dina följare en vägbeskrivning, till exempelvis till ditt kontor, direkt via en kontakt-knapp i din Instagramprofil, samt skicka vidare dina följare till en hemsida eller blogg via en länk.

Ta del av din statistik
När du växlat till företagsprofil kommer du få tillgång till statistik (“Instagram Insights”) över dina följare. Via statistiken kommer du nu kunna utläsa när dina följare är som mest aktiva och alltså se när det är som bäst för dig att posta dina inlägg. Du kommer även kunna se var dina följare befinner sig rent geografiskt och du kommer också kunna se hur ålders- och könsfördelningen ser ut. Utöver detta kommer du kunna se vilket innehåll som genererat flest kommentarer och likes under det senaste året och dessutom kommer du kunna se antal klick till den länk du valt att lägga i din biografi.

Marknadsför dina inlägg direkt i Instagram-appen
När du har en företagsprofil så kan du annonsera samt marknadsföra dina poster, antingen direkt i Instagram-appen eller via Business Manager.

Ge ett proffsigare intryck
Utöver ovan funktioner så kan det även vara bra, rent varumärkesbyggande – både för företag och för det personliga varumärket – att ha en företagsprofil eftersom det många gånger upplevs mer professionellt.

Vill du läsa mer om hur du gör när du ska ändra ditt konto till ett företagskonto? Varsågod, här har du en guide: Så går du från privat till professionell på Instagram.


Tyckte du om det här blogginlägget? Då kan du läsa mer om liknande ämnen här: 
Så arbetar du strategiskt med #hashtags i sociala medier
Sex sätt att lyckas på Instagram
7 tips för att skapa bra innehåll